Контактні лінзи є сучасними та високотехнологічними виробами, які спеціально адаптовані під очі. Це чудова альтернатива очкам. Але, незважаючи на всі переваги таких лінз, не обійтися без використання певного набору засобів для догляду за очима. Наприклад, при носінні місячних контактних лінз, доступних до замовлення за посиланням https://opticaluxor.ua/products/kontaktni-linzi-air-optix-plus-hydraglyde, потрібно обов’язкове використання зволожуючих крапель для очей.

У процесі здійснення покупки рекомендується звернути увагу на кілька основних критеріїв:

  1. Склад – які саме активні компоненти використовував виробник для отримання якісних крапель.
  2. Рекомендації до застосування – деякі краплі використовуються, як профілактичний засіб, а інші з метою вирішення конкретної проблеми (наприклад, почервоніння очей, відчуття печіння, алергічні реакції та інше).
  3. Форма випуску. Виходячи з цього критерію, всі краплі бувають двох основних видів – препарати, які використовують у процесі носіння лінз, й ті, що використовують після зняття лінз.

Також, не варто забувати й про те, для кого саме будуть передбачені краплі: для людей похилого віку, для дорослих, для дітей, для вагітних жінок.

Коли потрібно використовувати краплі для очей?

Частота використання крапель залежить від індивідуальних потреб кожної людини. Завдяки величезному асортименту за посиланням https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi/krapli, можна підібрати найбільш підходящий склад та умови застосування крапель.

Найчастіше необхідність використання різних крапель виникає в тих, хто переходить з одного виду лінз на інші. У такому разі рогівка потребує певного часу для звикання. Також, знадобиться застосування крапель, якщо ви носите контактні лінзи 8 годин або більше. В результаті вдасться позбавитися неприємного відчуття сухості в очах.

Деякі види крапель може порекомендувати лікар-офтальмолог, виходячи з результатів після завершення діагностики зору. При цьому лікар звертає особливу увагу на:

  • вік;
  • денна активність пацієнта;
  • паління та інші шкідливі звички;
  • конкретний тип контактних лінз.

Навіть після діагностики лікар може порадити відразу кілька видів крапель, щоб пацієнт протестував їхню сумісність з метою пошуку найбільш відповідного складу. Адже кожна людина індивідуальна, тому важливо враховувати власні особливості, алергічні реакції на ті чи інші компоненти у складі крапель.