25 квітня, команда Телеграм зробила публікацію у власному блозі стосовно оновлення соцмережі. Новий пакет 10.12 має понад дюжину різних опцій, що стануть у пригоді, як блогерам, так й пересічним користувачам. З цікавого, у великому квітневому оновлені, платформа отримала рекомендовані канали та стала більш схожою на типову соцмережу.

Щодо останнього, відтепер людина матиме змогу уточнити дату народження та надати посилання до власного каналу. Ба більше, з’явилася можливість постійної трансляції місцеперебування, дивитися фото під час відправки меседжів та багато іншого. Паралельно, щоб відволіктися від буденних справ, можна використати igrovyeavtomati, які доступні безкоштовно або на гроші, у безкоштовному режимі. 

Корисні налаштування для всіх учасників соцмережі

Перше, що привертає увагу, це розділ з рекомендованими групами, який формується на основі тих каналів, на які людина вже підписана. Відповідна вкладка додана до звичайного переліку спільнот і дозволяє обрати нових авторів контенту за улюбленими темами. Серед іншого, версія Telegram 10.12 пропонує такі можливості:

  • Попередній перегляд власного профілю з метою оцінки вірності заповнення;
  • Додавання дати народження (якщо інший користувач завітає до сторінки у цю дату, його зустріне святкова анімація з конфеті та повітряними кульками);
  • Посилання на канал у профілі, за яким інші люди зможуть переходити в один клік;
  • Прив’язка колекційних адрес або анонімних номерів до облікового запису, каналу.

Окремо, співрозмовники або колеги матимуть можливість постійно бачити актуальні локації, у яких перебуває людина. До того ж під час обміну будь-якими повідомленнями, користувачі бачитимуть актуальне фото профілю. І наостанок, відтепер можна дивитися на кількість реакцій, що надійшли до Історій. 

Функціонал для власників бізнес-спільнот

Наприклад, якщо людина має власний канал по бізнесу, вона може здійснювати так звану “масову модерацію”. Це означає, що у Телеграм відтепер можна редагувати відразу кілька повідомлень. У цьому сенсі, додаткову користь принесе функція обмеження замість повного блокування. 

Також, адміни мають можливість дивитися більш компактний перелік “нещодавніх дій” за останні дві доби. При цьому, вони можуть зробити ліміт на кількість реакцій щодо однієї публікації. І наостанок, платформа отримала власну програму з монетизації, яка пов’язана з блокчейном TON. Відповідне оновлення вже можна завантажити на Google Play і App Store.