Сучасні смартфони вдосконалюються та збільшують потужності, проте єдине, чого завжди бракує та проявляється у найнезручніший момент – це заряд батареї. З року в рік розробники працюють над його збільшення у нових моделях, проте оптимізувати роботу акумулятора можна також за допомогою додаткових програм.

Для чого потрібні такі додатки?

Мобільні додатки для економії заряду батареї є корисним інструментом для ефективності використання свого девайса, а особливо для активних користувачів. Це дозволяє зберігати заряд на більш тривалий період та уникати ситуацій, коли пристрій раптово вимикається через розряд батареї. Ефективність таких додатків підтвердять шанувальники мобільних ігор або ж азартних розваг, які сьогодні в переважній більшості запускаються на смартфонах. Наприклад, граючи в онлайн казино ГГбет 2024 на низькому заряді батареї, є серйозний ризик обірвати ігрову сесію та навіть втратити виграні кошти, тоді як потрібний додаток вчасно оптимізує роботу.

Звичайно, що у сучасних моделях смартфонів багато уваги приділяється роботі акумулятора та ефективному розподілу навантажень у системі, проте велика частка користувачів не має доступу до таких функцій через старе програмне забезпечення або ж застарілу модель. Як правило, саме для таких смартфонів подібні додатки будуть актуальними, адже стан батареї з роками може погіршуватися та потребувати так званої сторонньої підтримки. 

Який обрати?

В цілому більшість мобільних додатків, що спрямовані на роботу з акумулятором смартфона, мають схожі функції та розрізняються лише за окремими параметрами. У рейтингу найпопулярніших додатків у магазинах App Store та Play Market найбільше увагу користувачів повертаються наступні:

  • AccuBattery;
  • Battery Guru;
  • Greenify;
  • Naptime;
  • Battery Health та інші.

Їх основним завданням є моніторинг процесу зарядки, регулює роботу “важких” додатків, надає вичерпну інформацію про стан акумулятора.

Деякі додатки мають додаткові сповіщення. Так, наприклад, згаданий Battery Health вміє подавати звуковий сигнал в момент, коли рівень заряду досягнув 100%, а Greenify може розпізнавати додатки, що працюють некоректно та переводити їх у сплячий режим.