Там, де не впорається навіть професіонал із досвідом – з легкістю впорається тістомісильна машина, яка зробить тісто ідеально однорідним, що має вирішальне значення для хліба, піци й інших видів випічки.
Секрет промислового тістоміса в його потужності, а тому він є просто незамінним в пекарнях, на харчових фабриках, а також на комерційних кухнях, де ефективне та стабільне замішування тіста у великих об’ємах має вирішальне значення для робочого процесу.
Про переваги промислових тістомісів можна дізнатися за посиланням, а ось якими вони взагалі можуть бути та як обрати саме той, що потрібен Вам, ми розглянемо у представленій статті.
Типи промислових тістомісів
Залежно від виконуваних задач, тістоміси бувають таких видів:
- Спіральний міксер: чаша обертається, поки спіральний гачок замішує тісто. Найкраще підходить для хліба, тіста для піци та іншого дріжджового тіста. Гарантує ніжне та послідовне змішування із зберіганням низької температури тіста. Чудово справляється із середніми та великими партіями тіста.
- Планетарний міксер: вінчик, лопатка, або гачок для замішування обертається навколо власної осі, одночасно обертаючись навколо чаші. Ідеальний для широкого спектру застосування, адже справляється як з рідким тістом, так і з густим, тістом для печива тощо. Завдяки змінним насадкам є універсальним приладом, є доступним у різних розмірах.
- Горизонтальний міксер: використовує горизонтальні обертові лопаті, а тому найкраще підходить для великомасштабного виробництва та густого тіста. Такий тістоміс є міцним і витривалим, а, отже, чудово впорається з великим об’ємом змішування і дійсно крутим тістом.
- Вилковий міксер: використовує обертовий вилкоподібний інструмент для змішування, завдяки чому зберігається ніжна структура тіста а також підтримується низьке теплове тертя. Ідеально для тіста тривалого бродіння.
Як обрати свій ідеальний тістоміс
Пристрій для швидкого замісу тіста в дійсно великих партіях – це справжня знахідка, адже і якість тіста є гарантовано високою, передбачуваною, ще й виключається людський фактор, крім того, машинний спосіб є набагато більш економічним та зручним. Майже всі тістоміси направлені на розвиток клейковини та покращення еластичності тіста, тим не менш, всі тістоміси різні і різниця не тільки у вартості:
- Якщо Ваше виробництво спеціалізується на випіканні піци чи хліба, то кращим вибором буде спіральний тістоміс.
- Для випічки кондитерських виробів, а також вимішування глазурі й кремів, найкраще підійде планетарний міксер.
- Для дійсно великих партій тіста не знайти кращого варіанту, ніж горизонтальний тістоміс.
Загалом, рекомендується при виробі виходити із таких принципів:
- Чим більше тіста, тим сильнішим має бути двигун.
- Обирайте варіант з можливістю налаштування швидкості для можливості реалізації різних рецептів.
- Нержавіюча сталь вважається найбільш гігієнічним та довговічним матеріалом.
- Тістозмішувач повинен легко митися та бути не вибагливим в обслуговуванні.
- Зверніть увагу на наявність захисту від перенавантаження, а також кнопки стоп.
Як свідчить практика, тістоміс є тим приладом, який слугує довго, звичайно за умови правильного використання та своєчасного обслуговування, а тому краще підходити до питання вибору розважливо, з усвідомленням того, що купуючи даний прилад, Ви інвестуєте в майбутнє.
Останні коментарі