Для підтримання кліматичного обладнання транспортного засобу в належному стані на СТО використовується обладнання для заправки кондиціонерів автомобілів. 

Щоб купити заправну станцію для фреону варто завітати на сайт інтернет-магазину AD-Instrument, де реалізація продукції в Україні ведеться напряму від відомих виробників з офіційною гарантією: https://ad-instrument.com.ua/ua/g3819890-zapravochnoe-oborudovanie-dlya. Якісне обладнання для кондиціонерів має сертифікати та розраховане на тривалий час служби. Ціна на обладнання для заправки кондиціонера вас приємно здивує, а серед великого асортименту підібрати модель може автосервіс будь-якого рівня.

Яке необхідне обладнання для заправки кондиціонера (автокондиціонера)

На станціях технічного обслуговування обладнання для заправки кондиціонера являє собою автоматичні станції, які ще називають стендами. Моделі з функцією вакууму всередині системи автокондиціонера забезпечують майстру швидку та ефективну діагностику, і як результат, вдалий пошук місця розгерметизації в системі.

На СТО проводиться загальна діагностика технічного стану обладнання та визначення тиску в системі, що дає можливість точного дозування фреону. 

Що містить обладнання для заправки кондиціонерів автомобілів

Сучасне обладнання для заправки кондиціонерів автомобілів являє собою комплексну установку, яка містить ряд механізмів. За допомогою манометра вимірюється тиск в системі під час діагностики та заправки. З відкачуванням повітря впораються вакуумні насоси. В систему вмонтовані електронні ваги для вимірювання фреону та інжектор для впорскування олії. Спеціальний механізм впорскує ультрафіолетовий барвник для визначення місця витоку фреону.

В комплектацію також входять безліч перехідників та штуцерів для обслуговування транспортних засобів.

Як працює заправна станція для фреону

Після діагностики на заправній станції для фреону викачується залишок хладагенту з системи з обов’язковим його зважуванням для діагностики можливих витоків вище норми. 

На наступному етапі триває вакуумація системи для забезпечення повного обсягу заправки фреоном. Після цього відбувається заправка системи хладагентом. В середньому, необхідно близько 500 г фреону на один автомобіль. За необхідності додають масло до системи.

На завершальному етапі відбувається перевірка функціонування системи.