Особлива форма кріплень для панелей сонячних електростанцій – болти, гайки, різноманітні версії шайб, кронштейнів. Основне завдання метизів для встановлення сонячних панелей – створення надійної, витривалої конструкції, що розрахована на обслуговування виробу в літню спеку та зимовий холод.

Особливість кріплення для сонячних панелей, що пропонує компанія “Леомарк” полягає у тому, що це поєднувані між собою елементи з високою міцністю, гнучкістю застосування. Ці метизи розраховані на можливість використовувати їх у польових умовах і підбирати взаємозамінні якісні вироби у межах одного переліку.

В асортименті продукції, що пропонує компанія “Леомарк”, яка реалізує метизні вироби “Дінмарк”, є всі трендові рішення для болтових з’єднань, шпильок цього напрямку.

Різновиди метизів для встановлення сонячних панелей

Метизи цієї категорії мають відповідати одразу декільком характеристикам – сильний спротив до корозії, висока механічна міцність, яка поєднується зі стійкістю. Це, зокрема такі різновиди метизів, які складають номенклатуру найпоширеніших для монтажу сонячних панелей:

  • гвинт-шуруп з комбінованим варіантом різьби, оцинкованою поверхнею;
  • шайба з комбінованою версією конструкції;
  • шайба для прокладки з EPDM – стійкого етилен-пропіленовий каучуку, що має підвищені показники міцності;
  • квадратні гайки для виконання спеціалізованих кріплень;
  • гайки для монтажу виробів;
  • Т-подібне болтове кріплення;
  • прижимна гайка для профіля;
  • пластина перехідна;
  • кронштейн для сонячних панелей;
  • модульні метизи для встановлення скла;
  • кутовий зажим різних видів.

До спеціалізованих метизів необхідно віднеси всі, які виготовлені спеціально для стандартних розмірів сонячних панелей, наприклад кронштейни.

Різновиди метизів: різноманітність габаритів

Всі різновиди метизів мають локальне застосування для конкретного виду СЕС. Вони випускаються у значному асортименті за розмірами, оскільки різновиди сонячних станцій можуть суттєво відрізнятись за габаритами панелей. Саме ці елементи СЕС потребують найбільшої уваги, механічної міцності, витривалості. Модулі для скла повинні мати додаткову характеристику – обов’язкові гнучкі, ефективні для утримання скляних поверхонь, прижимні елементи.

Більше про спеціальний сорт та набір кріпильних елементів сонячних батарей електростанцій можна прочитати за посиланням https://zhzh.com.ua/internet/shto-predstavliaiut-soboiu-kriplennia-dlia-soniachnih-panelej.html. У публікації чимало корисної інформації для тих, хто вперше починає шлях до енергетичної автономності за допомогою міні-СЕС або СЕС комерційного призначення.

Метизні вироби для сонячних панелей мають бути компактними і водночас витривалими до корозії, навантажень. Болти, кронштейни, шайби повинні мати належний естетичний вигляд, адже частина таких кріплень може розташовуватись на тій частині прибудинкової території, що виходять на фасад.