Житло кожного з нас наповнене побутовою технікою та електронікою, яка робить життя і побут простішими й цікавішими. Ми постійно щось дивимось, слухаємо, заряджаємо, змішуємо, охолоджуємо або, навпаки, нагріваємо, чим майже цілодобово навантажуємо наші розетки. Правильно обрані вимикачі, розетки, а також кабель електричний https://elektrovoz.com.ua/ua/rozetki-i-vyklyuchateli для проводки – це гарантія безпеки. Обрати правильний елемент – це не просто купити те, що першим трапиться під руку. Сучасні розетки й вимикачі бувають стількох видів, що заплутатись зможе навіть професіонал. Сподіваємось, наш сьогоднішній гід допоможе вам зробити правильну покупку.

Розетки: як не заплутатись у різноманітті

На сучасному ринку електротоварів представлено широкий асортимент розеток, серед яких можна обрати елемент, який ідеально підійде саме для вашого випадку. Такі прилади можна умовно розділили на декілька типів:

·        накладні;

·        приховані;

·        із заземленням;

·        з таймером;

·        GSM і Wi-Fi елементи;

·        блоки розеток.

Більшість сучасної електрофурнітури виготовляється із заземленням. Під час монтажу електропроводки найчастіше використовують приховані розетки, основна частина яких знаходиться всередині стіни, а зовні – лише естетична панель. Для проводки, яка прокладається відкритим способом краще обрати накладні розетки. Вони бувають різних моделей, зокрема таких, які не зіпсують навіть найрозкішніший інтер’єр. Знайти ту, яка підійде саме вам, можна в інтернет-магазині elektrovoz.com.ua.

Великою популярністю сьогодні користуються розетки з таймером, завдяки якому електроприлад сам відключиться через заданий час. Єдиний недолік таких приладів – висока вартість, яка, проте, повністю окупиться їхньою зручністю. Якщо ж говорити про інноваційні GSM і Wi-Fi пристрої, то в більшості випадків їх використовують, якщо в оселі встановлена система «розумний дім» – вони допомагають керувати багатьма процесами в будинку на відстані.

Типи вимикачів

Електрофурнітура такого типу також буває багатьох різновидів. Вимикачі класифікують за типом монтажу, способом кріплення дротів та способом керування. За останнім параметром найпопулярнішим різновидом є класичні клавішні вимикачі. У сучасному житлі часто трапляються і кнопкові елементи, які відрізняються від клавішних лише зовні, та й то несуттєво. Чудовим рішенням для будь-якого помешкання стануть димери, оснащені спеціальним регулятором, який дозволяє обирати інтенсивність освітлення. Крім того, можна надати перевагу сенсорному або акустичному вимикачу – ці різновиди є безпечнішими для домашньої проводки й дуже зручними у користуванні.