Чоловіча зачіска має значний вплив на загальний образ людини. Так вже сталося, що для чоловіків характерні більш квадратні, кутасті форми черепа. Значною мірою це пов’язано з кількістю тестостерону. Чим більше тестостерону – тим більш кутасті, квадратні риси має обличчя. Саме тому, навіть на рівні підсвідомості такі обличчя сприймаються, як більш мужні. Це має значний вплив не тільки на моду, а навіть на культуру та соціальні норми у суспільстві.

На щастя, давно вже існують методи, зробити ваш вигляд більш мужнім, підібравши правильну зачіску. Ази цієї науки на диво прості. Хоча справжнім майстром, звісно, стати дуже важко.

Але почнемо с простих речей. Розберемо, які основні форми обличчя існують, та які чоловічі зачіски до них більш підходять.

Обличчя круглої форми

Люди з круглим обличчям, як правило, мають маленький лоб і майже однакові розміри довжини та ширини обличчя. Коли люди знаходять підходящу стрижку для круглого обличчя, вони можуть спочатку трохи розчаруватися. Це пов’язано з тим, округлі підборіддя та щелепи можуть змусити вас більш схожим на дитину, ніж ви сподіваєтеся.

Але є способи виправити це. Мета полягає в тому, щоб знайти зачіску, яка надасть вам більше кутів, структури та навіть викликає ефект схуднення вашого обличчя. 

Таку ілюзію можуть створювати короткі з боків і довші зверху моделі. Андеркат або фейд в поєднанні з помпадуром зроблять ваше обличчя більш квадратним і додадуть вашому черепу трохи висоти. Ви також можете укласти волосся, зачісати його назад або навіть зробити кучерявим. Головне – додати об’єм у верхній частині.

Наскільки це можливо, уникайте надкоротких стрижок, оскільки вони можуть підкреслити округлість вашої голови. 

Квадратні обличчя

Люди з квадратною формою обличчя мають сильні кутасті щелепи та квадратний лоб. Як правило, обличчя має рівні пропорції (ну, як квадрат). Більшістю людей ці риси стереотипно вважаються «чоловічими», тож вважайте, що вам пощастило, якщо у вас таке обличчя від природи .

Короткі та прості стилі, як правило, добре виглядають на квадратних обличчях, оскільки вони підкреслюють їх сильні кути. Однак, якщо ви хочете трохи зменшити квадратність, ви можете вибрати трохи довший, образ із глибоким боковим проділом або коротким чубчиком. Класичний, зачіс або навіть кучері також можуть створити певний контраст.

Якщо ви хочете трохи пом’якшити щелепу, спробуйте відростити щетину, щоб мінімізувати кути.

Обличчя овальної форми

Овальні обличчя лише трохи довші, ніж широкі, з м’якими лініями та лобом, який лише трохи ширший за щелепу. 

Часто таке обличчя сприймається як досить гармонійно влаштоване. Хлопцям з овальним обличчям все одно слід пам’ятати про кілька неприємних для них стилів. Занадто великий об’єм або висота на маківці може ще більше подовжити обличчя, а чубчик може зробити обличчя більш округлим і жіночним. Якщо ви прагнете пригод, спробуйте ретельно поголитися!

Прямокутні або довгасті форми обличчя

З довгастим обличчям краще підтримувати коротке волосся на маківці. Занадто великий об’єм лише подовжить ваше обличчя. Тому ніяких помпадурів чи довгих борід! Фейд, флет топ чи сайд парт – чудові варіанти для збереження балансу.

І ще одна важлива порада!

Ну як? Розібралися? Чи відчуваєете, що ця наука дещо складнувата?

У такому разі дамо ще одну, останню але дуже корисну пораду: зверніться до професіоналів. Бо вони знають усе це, та навіть більше. 

Наприклад, завітайте у RETROBARBERSHOP (проспект Незалежності 17 або вулиця Культури 17). Повірте, там до ви знайдете увагу та порозуміння. 

Повірте, цім людям можна довірити свою зовнішність! 

Та й саме місце цікаве. Такий собі чоловічий клуб. Завітайте, вам точно сподобається!