Хочете розпочати власний бізнес? Шукаєте цікаву, а головне, перспективну ідею? Розглядаєте варіанти, що продавати у кіоску, аби це було дійсно вигідно у 2023 році? Ми розповідаємо, а ви мотайте на вус.

Торгівля: чим привернути увагу покупців?

Те, що завжди знайде свою аудиторію – продуктовий напрямок. Хліб і хлібобулочні вироби, свіжі овочі та фрукти, напівфабрикати, фаст-фуд, або ж як його підвид оригінальні смаколики та десерти. Можна відкрити міні-кав’ярню та поєднати продаж кави і солодощів. Можна не просто продавати хліб, а започаткувати власну невелику пекарню. Що завжди користується попитом у спальних районах міста – кіоски з продуктами харчування в кроковій доступності від будинку. Ще хороший варіант – м’ясна лавка. Влітку – ларьок з морозивом, бажано – розташований у парку або іншому місці з великою прохідністю людей, що неспішно прогулюються, відпочивають на свіжому повітрі. Взимку – кіоск з гарячими напоями, де можна випити чогось теплого й смачного, а заодно й зігрітися.

А якщо не продукти, то що? Звісно, організація торгівлі у кіоску може не бути дотичною до продуктового сегменту й водночас бути успішною. Розгляньте можливість продажу квітів, відкриття магазину одягу в ширшому смислі або нижньої білизни, до прикладу, в вужчому. Торгова точка з сувенірами або хенд-мейд виробами – ось вам ще одна непогана ідея.

Сфера послуг: які напрямки актуальні?

Не товарами єдиними… Якщо душа більше лежить до сфери послуг, то і тут є де розійтися:

  • точка прокату (велосипедів, сігвеїв, електросамокатів, дитячих електромобілів тощо);
  • ремонтні послуги (ремонт взуття, одягу, мобільних телефонів, різної електроніки, тих же велосипедів та ін.);
  • вуличні атракціони (наприклад, бліц-портрет або кімната віртуальної реальності);
  • оформлення святкових подій, зокрема, за допомогою повітряних кульок;
  • упаковка подарунків;
  • нанесення фото й оригінальних написів на різні предмети.

Цей перелік можна продовжувати довго. Адже насправді, не дивлячись на всі перипетії року, що минає, життя триває, люди хочуть їсти смачненьке, проводити час з близькими, робити приємні сюрпризи тощо. Тому, започатковуючи власну справу, не варто ставити себе в суворі рамки – проявіть себе там, де вам найбільше хотілося б.

Що потрібно, щоб відкрити кіоск в Україні?

Зазвичай, не все так складно, як може здатися на перший погляд. Коли з напрямком діяльності визначитеся, попіклуйтесь про такі аспекти:

  • реєстрація бізнесу, дозволи тощо. Знадобляться певні документи на відкриття кіоску в Україні, перелік яких залежить від обраної специфіки. Однак ми впевнені – ви з усім розберетеся;
  • купівля й облаштування кіоску. Жодних складнощів з цим не виникне, якщо звернетеся за допомогою до професіоналів. Продаж кіосків під будь-які функціональні спрямування здійснює компанія «НІКОЛЬ». Виготовлення конструкцій під ключ з облаштуванням електросистеми, встановленням актуальної техніки цим виробником зніме з вас більшість завдань;
  • закупівля товару або матеріалів, необхідних для надання послуг;
  • інформування майбутніх клієнтів (сюди можна зарахувати і вивіску, й рекламу в соцмережах тощо);
  • ваше позитивне налаштування й впевненість, що усе вдасться.

Як бачите, ідей чимало, а відкрити кіоск не так вже й складно. Тож головне – визначитися, чим ви хотіли б займатися, розпочати справу й з розумом підійти до організаційного процесу. А далі все піде як по маслу. Ми віримо у ваш успіх. Повірте в себе і ви!