«Ведешка» – саме так, більшість водіїв лагідно називає популярний аерозольний засіб WD40, який займає почесне місце в гаражах українців. Основна задача препарату полягає у боротьбі з корозією, адже WD40 має чудові водовідштовхувальні властивості. Згодом виявилось, що можливості цього засобу набагато ширші. Аерозоль почали активно використовувати в багатьох сферах і, навіть, у побуті. Деякі способи використання можна назвати класичними, але є і такі, що можуть здивувати будь-кого.

   1. Захист для замків

 Осінньо-весняний період дарує багато неприємних сюрпризів. Один з них – різка зміна температурних режимів протягом доби. Як результат, маленькі краплинки денного дощу, які потрапили в замок авто або вхідних дверей, вночі перетворюються на кригу й псують механізм. Щоб цього не сталося, потрібно додати в замок трохи WD40.

   2. Захист для взуття

Виявилось, що водовідштовхувальні властивості засобу можуть приносити користь і в побуті. Так деякі експерти рекомендують використовувати WD40 для захисту демісезонного та зимового взуття. Для цього аерозоль необхідно рівномірно розприскати по поверхні взуття та дочекатись, поки вона висохне. При цьому треба бути обережними, адже далеко не всі матеріали сумісні з цим засобом.

   3. Видалення бруду

Сучасні виробники постійно розробляють нові засоби боротьби з різноманітними видами забруднення. Але кмітливі господині вже давно роблять свою оселі чистішою з WD40. Відомо, що за допомогою цього продукту можна видаляти плями від чаю, вапняні відкладення в туалеті та ванній кімнаті та, навіть, жуйку, яка застрягла на підошві або у волоссі. Спрей чудово справляється з мастильними забрудненнями, воском і клеєм.

   4. Застрягла каблучка? Не проблема!

Майже кожна жінка хоча б раз у житті потрапляла у ситуацію, коли увечері улюблену каблучку неможливо зняти з пальця. І це при тому, що ще вранці вона вдягалась з неймовірною легкістю. Причина – звичайний набряк. Зняти каблучку в такому випадку дуже важко. Зробити це допоможе чарівний засіб – WD40, яким необхідно обробити палець, а потім занурити його у воду і зняти каблучку.

   5. Очищення скла від комах

Одним з найнеприємніших видів бруду можна вважати залишки комах на лобовому склі. Під час руху необережні маленькі істоти вмить перетворюються на клейку масу, яка надійно прилипає до скляної поверхні. Очистити авто можна за допомогою WD40, який необхідно нанести на пляму. Декілька хвилин – і засіб розчинить залишки комахи, після чого вони легко видаляються ганчіркою.

   6. Відновлення номерного знаку

Поява іржі на номерному знаку авто – явище розповсюджене. Викликають корозійні процеси вода та бруд, видаляти який потрібно постійно. Зменшити ризик появи корозії дозволить використання WD40. Для цього потрібно виконати декілька простих дій. По-перше, необхідно видалити бруд, наступний крок – нанесення ведешки на номерний знак, а далі залишається ретельно натерти поверхню і вона засяє, як нова.

   7. Роз’єднання стаканів

Що робити, якщо стакани намертво застрягли один в одному? Звичайно, можна спробувати роз’єднати їх за допомогою грубої сили. Однак це може призвести до того, що стакани просто тріснуть, особливо, якщо вони виготовлені з тонкого скла. Альтернатива цьому способу – використання WD40, який змащує скляну поверхню і дозволяє легко роз’єднати стакани.

   8. Знищення комах

Якщо у боротьбі з тарганами використані всі доступні засоби, але маленькі «квартиранти» так і не збираються покидати оселю, можна скористатись WD40 boltiigayki.com.ua/fluids/wd_40. Розпилювати спрей потрібно на вентиляційних решітках та плінтусах, у дверних отворах, віконних рамах та ін. Окрім тарганів, їдкий аерозоль не подобається осам, тому використовувати його можна для запобігання «будівництва» ними гнізд. Для цього необхідно всього лише обробити WD40 затишні, привабливі для комах місця.

 Цікаво, що склад WD40 до цього часу залишається невідомим, адже виробник не хоче видавати таємниці виробництва продукту, який підкорив світ. Це означає, що і через багато років людство буде знаходити нові і нові способи використання цього чудового засобу.