Зазвичай подібні огляди містять анонси майбутніх компʼютерних ігор, що вже отримали орієнтовні дати релізу, проте знаходяться у статусі найочікуваніших вже не перший місяць. Інша річ – новинки, що вже зʼявилися в електронних магазинах та доступні для гри на ПК, Playstation або Xbox.

Ринок очікує зростання

За даними аналітичної компанії Newzoo, ринок компʼютерних ігор у 2024 році переживатиме своєрідний підйом, а загальний прибуток за прогнозами сягне 190 млрд доларів, що майже на 3% покращить показник попереднього року. Варто зазначити, що ігрова індустрія зміцнюватиме позиції практично в усіх напрямках – наприклад, у світі азартних розваг чималий прибуток прогнозують для онлайн казино, конкуренція яким можуть скласти хіба що букмекери. В тому числі це стало можливим завдяки деяким змінам у бонусній політиці останніх – наприклад, у Betmatch промокод надає особливі умови для гри.

Horizon Forbidden West на ПК

Відверто кажучи, великою премʼєрою продовження Horizon назвати не можна, адже гра вийшла ще у 2022 році ексклюзивно для Playstation, проте у березні цього року нарешті дісталася до ПК. Політика Sony цілком зрозуміла – у такий спосіб компанія прагне розширити свою аудиторію, проте фанати Playstation відверто невдоволені з приводу втрати ще одного ексклюзиву. Для ПК друга частина Horizon вийде у форматі Complete Edition, а це означає, що гравці отримали додатковий контент та доповнення до основного сюжету, а разом з тим і досить серйозні системні вимоги до ПК. Зрештою, обидві частини були високо оцінені критиками та самим гравцями, тож тримати історію про руду войовницю у світі постапокаліпсису було б злочином.

Dragon’s Dogma 2

Ще один помітний проєкт від студії Capcom, що також став доступним у кінці березня, а особливо зацікавить шанувальників жанру RPG. Багато хто вже зараз авансом нагороджує гру званням “Гра року”, адже вона спроможна конкурувати з самою Baldur’s Gate 3, яка зібрала ледь не всі нагороди за підсумками 2023 року. До того ж жанр та тематика багато в чому перегукуються:

  • Середньовічний та фентезійний сюжет;
  • Цікава прокачка персонажів;
  • Нелінійність проходження;
  • Унікальна бойова система.

Гра вийшла одночасно на всіх актуальних платформах, тож вибір пограти зможе кожен, втім дехто вже сварить її за неідеальну оптимізацію на ПК.

Rise of the Ronin

Ще одна гра, яку цілком можна зіставити за масштабами з двома вищезгаданими, розповідає гравцю про пригоди японського самурая. За сюжетом гри головному герою доведеться обирати, на чиєму боці битися у громадянській війні, а самі події розгортаються в Японії кінця XIX ст. Гра виділяється не лише багатою бойовою системою, яка дозволяє перемикатися між стилями прямо під час битв, але і ти, що вийшла вона ексклюзивно для PS5. Втім, аудиторія ПК вже у травні отримує гідну альтернативу та ще й у схожій тематиці – Ghost of Tsushima, ще один консольний ексклюзив стає надбанням ПК-геймерів.