Революційна технологія, яка дозволяє навіть у випадках чоловічого безпліддя, завагітніти, виносити та народити здорову дитину, що тепер є доступною в Україні у Києві та Харкові, у клініці Феськова – це запліднення методом ІКСІ, або інтрацитоплазматична ін’єкція сперми, метод, що став можливим, завдяки  безпосередньому введенню однієї клітини сперми в яйцеклітину для гарантованого запліднення.

Показання до застосування методу ІКСІ

Серед причин, що можуть стояти на шляху до успішного природного запліднення майже у половині випадків трапляються випадки чоловічого безпліддя, що можуть проявлятися у вигляді таких проблем, як:

  • низька кількість сперматозоїдів
  • погана рухливість сперматозоїдів
  • аномальна морфологія сперматозоїдів
  • порушення сім’явивідних шляхів
  • наявність антиспермальних антитіл

Всі ці випадки є показаннями до процедури ІКСІ, що здійснюється за рахунок безпосереднього введення сперматозоїда в яйцеклітину, а тому дозволяє обходити багато бар’єрів, встановлених природою, на шляху до запліднення та в рази підвищує шанси на успішне зачаття.

Окрім вищеперерахованих, показанням до процедури ІКСІ вважаються безуспішні спроби програм ЕКЗ.

Як відбувається реалізація процедури ІКСІ

Місцем, де процедура ІКСІ реалізується успішно впродовж років є клініка Феськова, де особливу увагу приділяють генетичній діагностиці як біоматеріалу, так і ембріону, тому шанси на успіх гарантовані.

Сама процедура запліднення ІКСІ починається з вилучення яйцеклітин у партнерки шляхом стимуляції яєчників, яйцеклітини мають бути зрілими, з наявним першим полярним тільцем. Тим часом збираються зразки сперми у партнера-чоловіка, це відбувається або природним шляхом, або хірургічним, методом біопсії. Відібраний матеріал підлягає вивченню та дослідженню в лабораторії, щоб обрати найздоровіші за будовою та іншими показниками, а також найбільш рухливі сперматозоїди, що мають схильність до зв’язування з гіалуроновою кислотою, що є ознакою їхньої зрілості та повноцінності ДНК.

На наступному етапі відібраний сперматозоїд фіксується шляхом перетинання хвоста, поміщається в спеціальну мікроголку, яка проколюватиме оболонку яйцеклітини, та вводиться у цитоплазму зрілої яйцеклітини.

Запліднені у такий спосіб яйцеклітини, які відтепер називаються ембріонами, культивуються в лабораторії протягом кількох днів, доки вони не досягнуть відповідної стадії для перенесення в матку партнерки.

Переваги методики ІКСІ

Як і кожна інша методика, ІКСІ має свої потенційні ризики, протипоказання, а також переваги та показники успіху, які повністю залежать від кожного окремого випадку та індивідуальних показників кожного з партнерів. Консультація з кваліфікованим фахівцем клініки Феськова дасть Вам змогу не тільки адекватно оцінити шанси на успіх, але й знайти найкращий шлях для настання бажаної та здорової вагітності і народження дитини.

Таким чином, переваги інтрацитоплазматичної ін’єкції сперми включають:

  1. Збільшення частоти запліднення завдяки обходженню більшості перешкод для запліднення, включаючи якість сперми, закупорку маткових труб, попередню вазектомію або імунологічні фактори, що впливають на взаємодію сперматозоїда і яйцеклітини
  2. Покращений контроль над процесом запліднення шляхом відбору найздоровіших та найбільш рухливих сперматозоїдів
  3. Зменшення ризику генетичних розладів завдяки генетичному скринінгу сперматозоїдів перед ін’єкцією
  4. Підходить для репродукції в похилому віці матері або жінок зі зниженим резервом яєчників, оскільки він максимізує шанси на успішне запліднення з меншою кількістю яйцеклітин
  5. Мінімальний ризик генетичного ушкодження отриманих ембріонів