Якщо Ви гадаєте, що гуакамоле – це щось модне, нове та екзотичне, маємо Вас розчарувати, адже ацтеки готували його ще у 14-му сторіччі, а конкістадори називали його «маслом для бідних», до речі, цю його якість і досі з успіхом використовують вегани та прихильники корисного харчування по всьому світі,

адже за хімічним складом авокадо і правда дуже близьке до вершків з коров’ячого молока, при цьому має низький глікемічний індекс, високу поживність і є ну дуже смачним продуктом.

Отже, надихнувшись Блогом Комфі, що регулярно радує нас простими та оригінальними рецептами, спробуємо приготувати гуакамоле з урахуванням українського менталітету та ймовірності варіацій для власників різних смаків, адже оригінальний гуакамоле був пастоподібним і гострим, хоча зараз існує більше десятка варіантів, і кожен з них, безумовно, заслуговує на нашу увагу.

Простий рецепт гуакамоле

Отже, основа у соуса, який мексиканці споживають майже не щодня, завжди однакова, це:

  • Авокадо
  • Гострий перець
  • Сік лимону

Авокадо є основою і головним інгредієнтом, сік лимона потрібен для того, аби зупинити реакцію окислення авокадо, адже одразу після очищення він починає темнішати, крім того лимон надає яскравих нот смаку, що також є цінним. Ну і гострий перець, без нього взагалі важко собі уявити латиноамериканську кухню, проте, якщо Ви не полюбляєте гостре, або не можете їсти гострий перець через стан здоров’я, сміливо модифікуйте рецептуру, замінюючи його дрібкою чорного перцю, або будь-якою іншою спецією, яка Вам до смаку.

Всі інгредієнти доводимо до пастоподібного стану за допомогою блендера, беремо улюблені чіпси, крекери, хлібці, просто хліб, і навіть свіжі овочі, занурюємо в соус і насолоджуємось. Такий соус також чудово підходить у якості заправки до салатів, або як соус до хот-догів, бургерів тощо.

Мексикансько-інтернаціональний

Оскільки гуакамоле давно їдять по всьому світі, ми маємо мільйон і одну варіацію на тему гуакамоле, і це абсолютно чудово, адже є свідченням того, що рецепт є популярним.

Таким чином, залежно від своїх гастрономічних переконань, Ви можете додати до рецепту:

  • Помідори – ми радимо не перетворювати їх на пасту, а порізати кубиками і додати до соусу
  • Часник
  • Зелень петрушки, кінзи, базилік, селеру, і все, що Вам заманеться, яку також можна дуже дрібно порізати, або ж змолоти з авокадо у блендері
  • Солодкий перець – найкраще, на наш погляд, запекти його цілим у духовці, почистити і порізати кубиками
  • Коріандр, що може стати чудовою альтернативою гострому перчику, або ж «дружити» з ним
  • Сметана – додає продукту жирності й поживності, та розбавляє гостроту
  • Цибуля – біла, або червона, варта того, аби її дрібно нарізати та додати до соусу
  • Оливкова олія

Користь гуакамоле

Гуакамоле відоме як джерело мононенасичених жирів, які «відповідають» за численну кількість важливих процесів в організмі, і навіть нейронні зв’язки і роботу мозку, тож це найкраще, що Ви можете зробити для себе та тих кого любите. Крім того, гуакамоле містить у собі клітковину і калій, що робить його корисним для серця, м’язів, стану шкіри та суглобів. Більше про користь секрету довголіття ацтеків – на blog.comfy.ua, ми лише додамо, що найкраще обирати дійсно стиглі плоди авокадо, їх Ви впізнаєте по темно-зеленому забарвленню, а от яскраво-зелені краще залишити в магазині. Зберігати гуакамоле можна в холодильнику до 3-х днів, звичайно, якщо Вам це вдасться, адже, зазвичай, воно з’їдається буквально одразу. Ну а ще краще готувати його невеликими порціями з 1-2 плодів і споживати свіжим.

Спробуйте приготувати гуакамоле вдома, аби впевнитися, що домашнє смакує набагато краще!