Коли на носі день народження дитини дошкільного чи шкільного віку, батьки починають думати, як зробити цей день таким яскравим, щоб він надовго запам’ятався імениннику та всіх гостям. Адже діти знають, що день народження — це найважливіше свято у їхньому житті, і тому чекають на нього з нетерпінням.

І щоб такий день запам’ятався, необов’язково наймати аніматорів чи орендувати дорогі приміщення. Організувати день народження дитини можна вдома. Як це зробити? У цій статті ви знайдете відповідь.

Якою буде тематика свята?

Якщо з місцем проведення дня народження вже все зрозуміло, то тепер треба подумати, яка буде тематика свята. Звичайно можна обійтися і без цього, і організувати звичайнісінький день народження. Але чи запам’ятається він дитині у такому разі?

Визначитися з тематикою не складе труднощів для батьків. Всі діти люблять мультфільми і відповідно завжди є улюблений персонаж. Цей факт можна взяти за основу. Наприклад, іменинник візьме роль головного героя, а гостям можна розподілити інші ролі.

Декоративні елементи можна пошукати в інтернеті або роздрукувати самостійно. Незалежно від тематики можна використовувати кульки. Найкращий варіант – кульки з гелієм. Також можна придбати спеціальні капелюхи та святковий посуд. Такі дрібниці нададуть святу яскравих фарб і настрою.

Не забувайте, що можна замовити торт у тематиці улюбленого мультфільму дитини, додати на нього відповідний малюнок або фігурки. Додатково можна замовити капкейки із малюнками персонажів мультфільму.

Меню на дитячий день народження

По-перше, коли ви плануєте меню для дитячого дня народження, ви повинні мати на увазі, що це дитячий день народження. Вишукані страви, які люблять дорослі, не завжди подобаються дітям. Найкраще, що можна зробити в цій ситуації, це обдзвонити батьків, майбутніх гостей і поцікавитися, які страви вони люблять. На основі цього і скласти меню на день народження дитини.

Але щоб діти охоче їли на вашому святі, важлива подача страв. Закуски можна насадити на шпажки, фрукти чи овочі розкласти як звірят тощо. Існує багато способів реалізації цієї ідеї. Не забудьте підготувати достатню кількість напоїв. Можна зварити узвари на основі ягід, або фруктів.

І найголовніше, на що чекають діти на будь-якому святі, це солодкий стіл. Найкорисніші солодощі це фрукти. Але, якщо йдеться про кондитерські вироби, то краще купувати їх не в магазині, а в кондитерських студіях. Це не тільки смачно та корисно, а й красиво. Приклади можна переглянути на сайті кондитерської майстерні Studiocake – https://studiocake.kiev.ua/ua/. У подібних місцях врахують усі ваші побажання, можна прибрати або додати інгредієнти, якщо у когось із дітей непереносимість.

Ігри та конкурси

Під час святкування дня народження варто звернути увагу на розваги для дітей. Найкращими розвагами будуть ті, які не вимагають активних дій, особливо якщо діти нещодавно поїли.

Наведемо кілька прикладів ігор та конкурсів для дітей.

Гра «Листівка імениннику»

Суть цієї гри полягає у тому, що це діти повинні намалювати одну листівку. Якщо на святі небагато дітей підійде навіть звичайний аркуш паперу формату А4. Дії відбуваються так: кожен учасник по черзі за короткий час повинен намалювати щось на свій розсуд. Така листівка повинна вийти оригінальною і принести безліч задоволення всім гостям.

Конкурс «Архітектор»

Розділіть учасників на 2 рівні команди. Підготуйте велику кількість дитячих кубиків. Діти по черзі повинні ставити кубики один на одного так, щоб вони не впали. Кожна команда займається своєю спорудою. Переможе команда з найвищим будинком або та яка впорається швидше.

Гра «Квіточка»

Зробіть квітку з великими пелюстки з паперу. На них напишіть якесь завдання: стоячи на одній нозі доторкнутися до кінчика носа, розповісти вірш, нявкнути, потанцювати, зобразити якогось персонажа і таке інше. Учасники по черзі відривають пелюстки і виконують завдання.

Підсумок

Як бачите, щоб день народження запам’ятався на довго, необов’язково їхати в якесь особливе місце. Можна трохи постаратися та зробити незабутнє свято прямо у себе вдома.